Vitamine water

Vitaminewater Bestand 09-06-16 18 22 25

In Nederland drinken mensen steeds meer water. Een gezonde keuze, maar hoe zorg je ervoor dat deze gezonde keuze niet gaat vervelen? Het antwoord is simpel, gezond en zelfs nog hipper dan gewoon water al is.

Drink water met fruit, groente en kruiden. Het is de manier om waterdrinken afwisselend te houden.

Naast de verfrissende smaak en de extra vitamine ziet een waterfles of bidon met kruiden en fruit er gaaf uit.

Hieronder volgen een aantal tips wat je aan je water kunt toevoegen. Ik noem een aantal kruiden en groenten. Er zijn er natuurlijk veel meer, alleen sommige kruiden geven pas hun werkzame bestanddelen af als ze lang kunnen trekken of met heet water worden overgoten.

 

Vlierbloesem

Bestrijd zomer verkoudheid en helpen bij slijmbeursontstekingen. Op dit moment is de vlierbloesem veel te vinden. Erg lekker met een schijf citroen erbij!

Citroenmelisse

Heeft een ontspannende en rustgevende werking , vooral bij spanningshoofdpijn. Ontspant de zenuwen, ontspant maag en darmen.

 

Braam bladeren

Ontslakkend, ontzurend, weerstands-versterkend, ontstekingsremmend, stimuleert de nieren en de lever, het is bloedzuiverend. Drink het als je griep hebt of verkouden bent, of als je keelpijn hebt en verhoogd de weerstand.

 

Komkommer

Hier zit vitamine C, silicium, kalium en magnesium in. Is goed voor het darmstelsel en verlaagd de bloedsuikerspiegel.

 

Munt

Goed bij migraine, hoofdpijn door oververhitting, helpt bij klachten van maag/darmen.

 

Gember

Bevat vitamine C, B1, B2 en B6. Positieve werking op maag en darmstelsel. Vooral bij misselijkheid, ook tijdens zwangerschap. Gember bevat ontstekingsremmende stoffen. Het wordt ook gebruikt vanwege het pijnstillende effect. Verhoogd het concentratievermogen.

 

Sinaasappel

Bevat veel vitamine C, verhoogd de weerstand, versnelt de wondgenezing. Heeft een ontgiftende werking op het lichaam, stimuleert de werking van de longen en bevat flovonoïden. (De sinaasappel wel eerst heel goed schoonmaken aangezien er veel bestrijdingsmiddelen worden gebruikt)

Succes en geniet van het drinken van water!

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.