Roparun

 

foto-28

 

Ook dit jaar is Care For You weer mee geweest met de Roparun.

Zaterdag in alle vroegte verzamelen bij onze hoofdsponsor Florensis in Hendrik Ido Ambacht.Na de laatste zaken gedaan te hebben en afscheid genomen van alle thuisblijvers op weg naar Hamburg! Daar aangekomen het kamp opgebouwd en werd de inwendige mens weer verzorgd door de catering. Onze starttijd was 19:23 uur. Team A ging als eerste van start. Na een geweldige start ging team B alvast inpakken om ruim 40 km verder weer op te bouwen. Team B starte toen het al donker begon te worden, we gingen de eerste nacht in..

Het is heel mooi om s’morgens de zon weer op te zien komen, terwijl de km vorderen en je weet dat je diezelfde dag weer de Nederlandse grens gaat bereiken!

Voor mij betekent dit weekend veel masseren. Op de massagetafels terwijl we bij het kamp zijn, maar ook in het busje in de meest onhandige houding met een ledemaat op je schoot. Ook guasha geeft in veel gevallen het juiste effect. Maar ook betekent dit weekend een lach en een traan. Lachen met elkaar, het juiste groepsgevoel, humor. De traan om de reden van de Roparun, Mensen met kanker, leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Weer even met je neus op de feiten worden gedrukt. Een team die in datzelfde weekend een collega moesten verliezen aan deze vreselijke ziekte…

Het uiteindelijke doel van het weekend: met het team op maandag de Coolsingel in Rotterdam bereiken! Altijd weer een geweldig moment. Niet te beschrijven wat er dan allemaal door je heen gaat. Enerzijds wist ik door de vermoeidheid niet eens meer dat ik daar liep en anderzijds ben je je zo bewust van de prestatie die je samen met het team hebt neergezet. Alle mensen die daar naartoe zijn gekomen om iedereen binnen te halen!

Team Florensis bedankt en ook de Roparun!

 

 

 

Care For You gaat mee met de Roparun

Zaterdag 7 juni verzamelden we om 7 uur s’morgens bij Florensis. De laatste spullen werden ingepakt, de teamfoto werd geschoten, gebak werd gegeten omdat er verschillende mensen waren die al 10 jaar meegaan,  en de uitgelaten stemming werd op elkaar overgebracht!  Rond 8 uur vertrokken we met 2 busjes, een auto en de vrachtwagen Roparun team fotorichting Hamburg. Daar aangekomen werd het kamp opgezet. De dames van de catering gingen aan de slag om de inwendige mens te verzorgen. De zon scheen en de stemming was opperbest!

Verschillende teams hebben we bij de start toegejuicht. Om 19:02 uur was onze starttijd. Na ons nog maar 2 teams…! We gingen goed van start en er werd hard gelopen. Team b maakte zich klaar om naar de volgende rustplaats te gaan waar ook vlakbij de wissel plaats vond.

Helaas viel er vrij in het begin een van de lopers uit. Door hem een extra ronde rust te geven hadden we de hoop dat hij weer fit genoeg zou zijn om weer deel te nemen. Dit was helaas niet het geval. Een loper van het andere team liep een extra ronde mee, wat er uiteindelijk op neerkwam dat hij 3 rondes achter elkaar een topprestatie heeft geleverd!

Er viel helaas nog een loper uit. Op dat moment had de zon al uren haar brandende stralen op de lopers geschenen en sloeg ook de vermoeidheid flink toe. De extra uitvaller viel zwaar op de overige lopers die de extra km moesten verdelen. Op dit moment zijn we met z’n allen bij elkaar gekomen. Er werd even niet meer gelopen. De hoofden bij elkaar en goed praten voor wie we dit weekend meedoen… De mensen voor wie wij lopen, hebben zij een keuze…? Is er voor hen een uitweg als ze het niet zien zitten…? Dit was voor mij het meest heftige moment van het weekend. Iedereen kent wel iemand, of heeft de strijd tegen kanker van heel dichtbij meegemaakt.  We zouden de eindstreep halen, ook al zou het kruipend zijn..!!! Het heeft bij een ieder veel los gemaakt. De teamspirit was immens groot en intens goed te voelen. We gingen er weer voor!

Er werd nog harder gelopen, benen en lijf werden gemasseerd, heerlijke maaltijden en fruit werden klaar gemaakt. Uiteindelijk zijn we zelfs nog 4e geworden van de gestarte teams uit Hamburg en 12e van alle teams gestart vanuit Hamburg en Parijs. Een TOP prestatie!!

Ik ben trots op geheel het team! Heb enorm genoten en weer veel ervaring opgedaan. Veel benen gemasseerd maar nog meer gebruik gemaakt van mijn werk als Guasha therapeute. Op deze manier kon ik bij de mensen met knieklachten de klacht stabiel houden, ondanks het steeds toenemende aantal km dat er werd gelopen. Mooi om te zien dat het dan toch weer werkt…!!

Ook ik ben aangestoken door het Roparun virus…..volgend jaar weer!

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.