Nekklachten

Nekklachten

foto 1Nekklachten, pijn in de nek, langdurige stijfheid of een verrekte nek komen helaas vaak voor. Vaak gaat dit gepaard met uitstraling naar de arm en/of hand. Ook hoofdpijn kan ontstaan. Nekklachten kunnen een grote belemmering zijn.

Er zijn verschillende oorzaken te noemen voor het ontstaan van nekklachten. De meest voorkomende zijn:

  • verkeerde of eenzijdige belasting (zoals tas over een en dezelfde schouder dragen)
  • spanning en stress
  • kou en tocht
  • weinig afwisseling in de houding (zoals bv bureauwerk)
  • repeterende bewegingen (zoals lopende bandwerk)

Bovengenoemde oorzaken geven vaak RSI klachten. De nieuwe benaming voor RSI is KANS. Er is voor een nieuwe naam gekozen omdat dit de klacht beter omschrijft. KANS staat voor Klachten aan de arm, nek en/of  schouder waaraan geen acuut trauma of een systematische ziekte ten grondslag ligt.

Andere oorzaken van nekklachten zijn de volgende:

  • de natuurlijke veroudering van het kraakbeen in de nek (dit wordt ook wel slijtage, arthrose of degeneratie genoemd)
  • verkramping van de spieren door een verkeerde beweging of verdraaiing
  • ongeval

Pijn in de nek door spanning, stress en verkeerde houding kan verlicht worden door zelf meerdere malen per dag de reflexie zones in de hand te behandelen. Dit is gemakkelijk op het werk uitvoerbaar. Op de foto is te zien waar het gebied van de nek/hals zich bevindt. Dit punt kan behandeld worden met een Jadesteen. Maar indien u deze niet heeft werkt een balpoint ook. De tweede illustratie laat zien op welke manier. “Rol” over de knokkel van de wijsvinger. Vervolgens voel je een klein kuiltje. Beweeg de pen heen en weer tot u meer pijn voelt dan op andere plaatsten. Soms kan het een felle pijn zijn. Houdt de druk 30 seconden vast. Herhaal dit meerdere malen per dag.

reflexiezones hand hand-pen

Mocht dit onvoldoende effect hebben maak dan eens een afspraak met Care For You. Een Guasha behandeling kan heel snel effect hebben!

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.