Alles over gezichtsdiagnose

Wenkbrauwen

De vorm van de wenkbrauwen zegt veel over de persoon. Niet alleen over het karakter, maar ook over de gezondheidstoestand gedurende het leven van die persoon.

Normaal gesproken is de ruimte tussen de wenkbrauwen, boven de neus, ongeveer twee vingers breed. Dit geeft aan dat je een evenwichtige constitutie (gezondheidstoestand) hebt.

Als de wenkbrauwen boven de neus heel dicht bij elkaar staan of ze lopen door, verraad dat een karakter die meer yang zijn. Diegene is vastbesloten, doortastend en vastberaden. Dit soort wenkbrauwen kom je tegen bij mensen van wie de moeder tijdens de zwangerschap veel dierlijk voedsel heeft geconsumeerd. Vnl dierlijke eiwitten. Dit soort mensen is vaak sterk op de eigen prioriteiten gericht, maar ze kunnen ook zeer toegewijd aan een bepaald doel werken. Ze zijn ondernemend, vaak ambitieus en gedreven.

Wenkbrauwen die ver uit elkaar staan, meer dan twee vingerdiktes uit elkaar, geven aan dat de persoon meer yin is. Ze hebben een brede kijk op het leven, zijn nieuwsgierig ,vaak sensueel en willen in het leven veel ervaringen opdoen. Bij mensen waarbij de wenkbrauwen meer dan drie vingers uit elkaar staan kunnen moeilijk  met dezelfde persoon gehuwd blijven. Ze worden iedere keer opnieuw verliefd op een mysterieuze vreemdeling…

Mensen met ver uit elkaar staande wenkbrauwen voelen zich aangetrokken tot de schone kunsten, schrijven en journalistiek. Ze hebben een beroep nodig dat veel veranderingen en verscheidenheid biedt. Ze presteren beter bij projecten van een bepaalde duur dan in een baan waarin steeds hetzelfde werk voorkomt.

Mensen met wenkbrauwen in de vorm van een driehoek of een wimpel, met het dikke eind aan de randen van het gezicht en het puntige eind boven de neusbrug, waarbij ze steeds dikker en borsteliger worden aan het einde van het gezicht, bij deze personen is de gezondheid bij de geboorte zwak, maar wordt sterker naarmate ze ouder worden.

Mensen met het tegenovergestelde: Dikke wenkbrauwen bij de neus en steeds dunner aan de rand van het gezicht. Deze mensen worden geboren met een sterke gezondheid en zullen naarmate ze ouder worden steeds meer zorg aan hun gezondheid moeten besteden.

Borstelige, dikke wenkbrauwen over de gehele lengte, deze mensen leiden een stabiel leven. Bij deze personen verwacht je weinig ups en downs, grote veranderingen zijn onwaarschijnlijk.

Wenkbrauwen die vanaf de zijkant van het gezicht schuin omhoog lopen naar het midden , boven de neusbrug, zijn meer yin. Ze hebben een zachtmoedig karakter en is niet echt ambitieus. Zijn motto is waarschijnlijk “leven en laten leven”.  Hij is een vredestichter en zal er alles voor over hebben om de vrede te bewaren en ruzie te voorkomen.

Wenkbrauwen die vanaf de zijkant van het gezicht omlaag lopen naar het midden geven aan dat het een doortastend persoon is. Iemand is ambitieus, hardwerkend en heel doelgericht. Als deze persoon onder druk wordt gezet kan diegene terugvechten dat de stukken eraf vliegen. Deze persoon zoekt de confrontatie , ziet het leven als een wedstrijd waarin hij of zij moet vechten om doelen te bereiken.

Wenkbrauwen die recht over het voorhoofd lopen geeft meer evenwicht aan. Zo iemand is in balans en ervaart weinig voor- en tegenspoed.

Wenkbrauwen die omhoog gaan en dan omlaag lopen, naar de neus, en zo een berg vormen boven elk oog, geeft aan dat het om een persoonlijkheid gaat met extremen. Zo iemand kan hard werken en ambitieus zijn, maar ook een zachtere en poëtische kant hebben. Dit soort personen moet de eerste helft van zijn leven vechten om zijn doelen te verwezenlijken. Uiteindelijk bereikt deze persoon een punt van evenwicht en zelfs vredigheid. Zo iemand moet de gezondheid goed in acht nemen in de tweede helft van het leven, vooral na de vijftig.

Wenkbrauwen met weinig haartjes of een dunne lijn zijn een aanwijzing dat de persoon zijn gezondheid goed moet bewaken door extremen in voeding en gedrag te vermijden, regelmatig te leven en voldoende lichaamsbeweging en rust te nemen.

Vaak zie je dat de wenkbrauwen aan het einde taps toelopen. Dit betekent dat de persoon zijn of haar gezondheid op latere leeftijd beter dient te bewaken.

De haren van de wenkbrauwen horen allemaal in dezelfde richting te wijzen. Als zij alle kanten op staan, is dat een aanwijzing dat zo iemands leven alle kanten op gaat. Hij of zij zal vele veranderingen meemaken en daardoor veel groeien, maar niet in staat zijn een bepaalde koers aan te houden. Ze zijn veranderlijk en onbetrouwbaar. Ze kunnen geen keuze maken. Als ze dat wel doen blijven ze zich afvragen of het de juiste keuze is. Ze kunnen zich onmogelijk binden.

Af en toe kom je wenkbrauwen tegen die in stukjes groeien. Een deel van de haartjes groeit de ene kant op en een deel de andere. Deze persoon zal meerdere belangrijke veranderingen meemaken in zijn leven, werk, relaties, woonomgeving en misschien zelfs kortere of langere tijd in het buitenland wonen.

Als de wenkbrauwen recht uit het hoofd groeien, als een wilde heg, is de persoon intelligent, nerveus en een beetje neurotisch. Zo iemand bereikt in de maatschappij vaak een vooraanstaande positie, vooral op wetenschappelijk of academisch terrein. Maar kan ook snel geïrriteerd en ongeduldig zijn.

Mensen met lange wenkbrauwen, in een mooie boog die zachtjes vanaf de neusbrug omhoog buigt en aan de rand van het gezicht weer omlaag komt en een constante dikte hebben. Deze wenkbrauwen eindigen met lange haren. Deze persoon is doorgaans  ontspannen, evenwichtig en nadenkend.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.