Hoe werkt guasha?

Guasha werkt in op de meridianen (dat zijn energiebanen in het lichaam die in verbinding staan met organen en hun functies) en de reflexzones.  Doordat er via de manuele druk bij de behandelingen van Guasha wat bloedserum met afvalstoffen in het weke bindweefsel met elkaar in aanraking komen, veroorzaakt dit daar een natuurlijke immuunreactie met als gevolg dat het lichaamseigen ontgiftingsmechanisme in het lichaam weer optimaal gestimuleerd raakt.

Met behulp van een jadesteen Guasha-2en een kruidenolie wordt op verschillende plekken de huid “geschraapt”. Gebieden waar “geschraapt” worden zijn meridianenbanen, blokkades en reflexzones, die te maken hebben met uw klacht. Door de olie is de behandeling nauwelijks pijnlijk en wordt de huid niet beschadigd. De kruidenolie zorgt voor een verbeterde doorbloeding en spoort hierdoor de ontgifting aan. Op plaatsen, waar blokkaden zijn, kunnen vlekken verschijnen in de huid (niet op de huid), variërend van diep rood tot blauw. 
Hoe donkerder de kleur, hoe ernstiger de stoornis. Deze plekken zijn het gevolg van een onderhuidse interactie tussen afvalstoffen en het lichaamseigen immuunsysteem en zullen vrij snel weer verdwenen zijn, afhankelijk van de conditie in de lichamelijke circulatie.

Een behandeling met guasha omvat daarom alles en vervangt: massage, bindweefsel-, reflex- en periost-(beenvlies-/huid van het bot) behandelingen, acupunctuur, moxatherapie, lymfedrainage, zuurstoftherapie etc. en dit alles in één therapie. De verklaring voor het grote succes van guasha is dus voornamelijk dit gecombineerde effect.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.