Glaucoom behandeling

Glaucoom behandeling door middel van Guasha

Glaucoom

Glaucoom (hoge oogdruk ) is een aandoening waarbij een verhoging van de druk in de oogbol onbehandeld tot gezichtsveld uitval leidt. De ziekte treedt meestal na het veertigste levensjaar op en verloopt meestal sluipend; langzamerhand vallen delen van het perifere gezichtsveld uit, wat door de patiënt meestal niet opgemerkt wordt. Het centrale zicht blijft lang intact. Door middel van de Oosterse behandelwijze Guasha kan glaucoom behandeld worden.

Is bij u glaucoom geconstateerd en wilt u dit graag op een natuurlijke manier verhelpen? Dan kan dit door de chinese guasha!

Door middel van Chinese Guasha kan de druk verlaagd worden. Hier wordt het stroomsysteem beïnvloed. Glaucoom ontstaat door verschillende oorzaken. Een ervan is een probleem in de afvoer van het oogvocht door middel van de bloedvaten. Indien de doorstroming van de vaten niet optimaal werkt kan het oogvocht niet voldoende afvoeren en hierdoor bouwt de druk zich op. Chinese Guasha is erop gericht deze doorstroming weer te optimaliseren. Het lichaam wordt hiermee ook ontgift. Dit heeft een gunstig effect op het gehele lichaam en een preventief karakter. Zodra de druk voldoende is verlaagd is er alleen een aantal maal per jaar een behandeling nodig om de druk laag te houden!

De Prodigy-5 is een multivitamine die de ogen zeer goed ondersteund. De arts in het onderstaande filmpje is hieraan verbonden en legt de voordelen van deze multivitamine uit.

Wil je de vitamine bestellen? Klik dan hier!

4 reacties

 1. Marion van Arragon

  Dag Yolanda, wat zijn jouw ervaringen met “normale druk glaucoom”? En weet jij ook iets over de relatie hersendruk/oogboldruk?
  Voor onze glaucoomsoort is nog geen verklaringsmodel en adequate preventieve/curatieve behandeling…
  Vriendelijke groet,
  Marion

  • Beste Marion, Mijn ervaring met “normale druk glaucoom”is dat deze druk moet zakken naar een waarde die wel goed is voor uw lichaam. Een juiste doorstroming in uw lichaam is heel belangrijk, zeker bij glaucoom met een normale druk. Met de guasha therapie zorg je ervoor dat de doorstroming in het lichaam optimaal wordt. In de praktijk heb ik deze vorm van glaucoom nog niet behandeld, maar theoretisch is het dus wel mogelijk!

 2. Beste Yolanda,
  ik lijd aan glaucoom, geen ´normale druk glaucoom´ vermoed ik, want mijn oogdruk was wel degelijk hoog voor ik oogdruppels gebruikte. ik zou graag van die druppels af willen, dus ik ben zeer geïnteresseerd. Uw contactpagina werkt echter niet. Misschien kunt u mij even een mailtje sturen?
  Waar is uw praktijk gevestigd? Ik woon in Noord Groningen….

  P.S. Het fillmpje van die dokter gaat alleen over maculadegeneratie en cataract, niet over glaucoom…

  • Beste, Ik stuur u een mail! Ik zal ook naar de contactpagina kijken. Het is uiteraard niet de bedoeling dat die niet werkt. Mijn praktijk is in Alphen aan den Rijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *