Guasha

Chinese Guasha is een gezondheidsmethode om het lichaam te ontgiften en betekent letterlijk: “de ziekte uit het lichaam schrapen”. (“Gua” = schrapen en “sha”= de klacht, storing of ziekte.)

Guasha is heel erg veelzijdig. Het kan bij meer dan 400 klachten/ziektes worden toegepast. Het is een methode die niet alleen beschikbaar is als een preventief middel, maar ook als een middel om daadwerkelijk een klacht te verhelpen of een ziekte te verlichten c.q. te genezen.

Behandelingsindicaties zijn  o.a. hoofdpijn, migraine, nek- en schouderpijn, RSI, fibromyalgie, tenniselleboog, rugpijn, lage rugpijn, lumbago (spit), PMS, zenuwpijn, ischias, heuppijn, kniepijn, nabehandeling blessures, “verzuring”, stijfheid, bewegingsproblemen, gevoelloosheid, spierkramp  bloedrisicofactoren (bv. the hoog cholesterol), essentiële hoge bloeddruk, circulatiestoornissen, aderverkalking, (pre)Alzheimer, obstipatie, ziekte van Crohn, overgewicht, (pre)diabetes, psoriasis, glaucoom, ziekte van Menière, (pre)Parkinson, rookverslaving, menstruatiestoornissen, mastopathie, klachten van de menopauze, chronische bronchitis, artrose, reuma, jicht, osteoporose, ME, voedselintolerantie, allergie, hooikoorts, candida, vergiftigingen, immuunzwakte, electro-stress, slapeloosheid, burn-out, depressie, stress. Reinigings- cq catharsistherapie bij integratie van body, mind and soul, Zelf-realisatie, innerlijke groei, het overwinnen van emotionele blokkaden etc.

Preventief is Guasha ook zeer effectief. Voor mensen die veelvuldig hun stem gebruiken kun je keelklachten, heesheid/stemverlies voorkomen. Ook voor sportmensen kun je na het leveren van de prestatie de verzuring zeer effectief uit het lichaam verwijderen om op deze manier blessures te voorkomen en het lichaam optimaal en fit te behouden.

Behandelingen kunnen worden vergoedt door uw zorgverzekering (zie uw polisvoorwaarden)

Voor verdere info over Guasha klik hier of check onderstaand filmpje

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.