Etherische olie bij Tinnitus

Een natuurlijke methode om de symptomen van tinnitus te verminderen zijn etherische olie. essentiële oliën zijn afgeleid van bladeren, bloemen, wortels, schors en andere delen van planten. De meeste essentiële oliën zijn meestal helder van uiterlijk en kunnen een kleur hebben. Ze voelen meestal niet vettig aan. Doen ze dat wel dan zijn ze meestal van slechte kwaliteit. Essentiële oliën worden al duizenden jaren gebruikt voor genezing.

De volgende oliën kunnen worden gebruikt bij tinnitus vanwege hun positieve eigenschappen:

 • Helichrysium is de meest belangrijke olie. Het helpt de bloedbanen gezond te houden evenals de zenuwbanen. Het helpt om lichaam en geest weer met elkaar te verbinden.
 • Juniper Berry deze etherische olie heeft een geweldige  ontgiftende werking! Het reinigt het bloed. Deze etherische olie zorgt ervoor dat de afvalstoffen uit het lichaam vrij komen. Als urinezuur onvoldoende wordt uitgescheiden door het lichaam gaan er zich kristallen vormen. Juniper Berry bevordert de uitscheiding van urinezuur en kristallen. Juniper Berry heeft dus een zeer ontgiftende werking en is daarom bijzonder nuttig bij de behandeling van tinnitus.
 • Lavendel is een populaire olie vanwege zijn ontspannende en kalmerende eigenschappen. Lavendel kan helpen lichaam en geest te kalmeren, stress en angst te verminderen. Dit alles draagt bij om tinnitus te verminderen.
 • Cypress is ook een hele mooie olie om tinnitus te verlichten. Het stimuleert de bloedcirculatie en kalmeert tegelijkertijd het zenuwstelsel. Deze olie is het meest geschikt bij tinnitus waarbij een kloppend geluid waar wordt genomen. Vaak loopt deze gelijk met de hartslag.
 • Basilicum is vaak een ondergewaarde olie.Maar basilicum werkt in op glad spierweefsel oa in de oren wat er voor kan zorgen dat een kloppend/pulserende sensatie in de oren kan worden verminderd.
 • Patchouli is zeer geschikt bij mensen met tinnitus vanwege de positieve werking op de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen.
 • Petisgrains deze olie wordt gebruikt om het zenuwgestel te kalmeren en ondersteunen en een rustgevende slaap te stimuleren. Ook wordt deze olie gebruikt om het immuunsysteem- en cardiovasculair systeem te ondersteunen.

De oliën zijn los verkrijgbaar maar hieronder zijn 2 pakketjes samengesteld. Dit is meteen de meest voordelige manier aangezien je op deze manier een eigen account hebt. Je kunt op deze manier ook makkelijk nabestellen.

Tinnitus olie set 1: Juniper Berry, Lavendel, Basil en Cypress en kokosolie €130,00
Tinnitus olie set 2: Helichrysium en Cypress en kokosolie €135,40

Hoe wordt de olie gebruikt?

Ondanks het feit dat etherische oliën goed voor je zijn, Nooit essentiële olie IN de gehoorgang gebruiken! Het is belangrijk de olie eerst te verdunnen met een draagolie bv kokosolie. Neem een theelepel kokosolie en voeg daar van elke olie 2 druppels toe. Of voor een zuiniger gebruik kan een olieroller gebruikt worden.

Masseer de olie op de volgende plaatsen in:

 • achter het oor
 • helemaal over de nek
 • op de oorlel
 • op de buitenste gehoorgang
De sternocleidomastoïd loopt van achter het oor naar het sleutelbeen. Masseer deze spier geheel in met olie.

Gebruik de olie bij voorkeur 2-3 x per dag.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.