Etherische oliën

Wat is etherische olie

Etherische of essentiële oliën zijn vluchtige, aromatische verbindingen die worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Vrijwel alle planten produceren etherische oliën maar slechts een klein deel produceert ze in een hoeveelheid die winning mogelijk en rendabel maakt. Misschien heb je wel eens van de geur van een roos, lavendel of vers gesneden munt genoten. Of het sap uit de schil van een rijpe sinaasappel of mandarijn geperst. Dan heb je zeker de aromatische kwaliteiten van essentiële oliën ervaren.

Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-bacterieel. Pure essentiële oliën worden onmiddellijk door de huid opgenomen en zorgen voor reactie in dat gebied van het lichaam. Veel essentiële oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, om vitaliteit en gezondheid te helpen bevorderen. Zuivere, onversneden essentiële oliën zijn doorzichtig en variëren in kleur van kristalhelder, geel, oranje, groen, tot diep blauw.

Door de geschiedenis heen zijn essentiële oliën in verschillende culturen al veelvuldig toegepast vanwege hun medicinale en therapeutische werking. Ook dieren in het wild kennen instinctief de mogelijkheden die etherische oliën uit planten ze kunnen bieden. Moderne wetenschappelijke studies bevestigen steeds meer de enorme voordelen van essentiële oliën voor onze gezondheid.

Alle essentieel oliën zijn verkrijgbaar bij Care for You. Maar in een aantal workshops, welke vanuit de Care For You Academy gegeven worden, wordt gesproken over een aantal oliën. Deze worden hier toegelicht.

 

 

Haargroei stimuleren

De haargroei kun je extra stimuleren door voor het slapen gaan een olie op de hoofdhuid aan te brengen. Een paar druppeltjes van deze heerlijke olie met de vingertoppen in masseren en de volgende ochtend weer tijdens het douchen uitspoelen. Deze olie bestaat uit een basis olie (notenolie) en de etherische olie tijm en lavendel. De lavendel zorgt tevens voor een gezonde nachtrust!

Mocht u allergisch zijn voor noten geef dit dan aan!

De prijs van dit 10 ml flesje is €15,50 incl. verzenden

 

Haaruitval tegengaan

Haaruitval kun je met deze olie verminderen.

S’ avonds voor het slapen een paar druppels olie met de vingertoppen op de hoofdhuid verdelen en inmasseren. De lavendel draagt tevens bij aan een gezonde nachtrust! S’morgens het haar wassen en uitspoelen.  Deze olie bestaat uit een basis olie (notenolie) en de etherische olie rozemarijn en lavendel.

Mocht u allergisch zijn voor noten geef dit dan aan!

De prijs van dit 10 ml flesje is €12,50 incl. verzenden

 

 

Droog haar

Droog haar kun je behandelen met een olie met geranium en lavendel. S’ avonds voor het slapen een paar druppels met de vingertoppen op de hoofdhuid inmasseren. De lavendel draagt tevens bij aan een gezonde nachtrust. S’ morgens het haar wassen en uitspoelen. Desgewenst ook smorgens een paar druppels olie met de vingertoppen inmasseren. Deze olie bestaat uit een basis olie (notenolie) en de etherische olie geranium en lavendel.

Mocht u allergisch zijn voor noten geef dit dan aan!

De prijs van dit 10 ml flesje is €12,50 incl. verzenden

 

Broos haar

Deze olie is zeer geschikt tegen broos haar. S’ avonds voor het slapen een paar druppels met de vingertoppen op de hoofdhuid inmasseren. De lavendel draagt tevens bij aan een gezonde nachtrust. S’ morgens het haar wassen en uitspoelen. Deze olie bestaat uit een basis olie (notenolie) en de etherische olie scharlei en lavendel.

Mocht u allergisch zijn voor noten geef dit dan aan!

De prijs van dit 10 ml flesje is €15,50 incl. verzenden

 

Vettig/olierijk haar

Deze olie is zeer geschikt tegen vettig/olierijk haar. S’ avonds voor het slapen een paar druppels met de vingertoppen op de hoofdhuid inmasseren. De lavendel draagt tevens bij aan een gezonde nachtrust. S’ morgens het haar wassen en uitspoelen. Deze olie bestaat uit een basis olie (notenolie) en de etherische olie basilicum en cipres.

Mocht u allergisch zijn voor noten geef dit dan aan!

De prijs van dit 10 ml flesje is €12,50 incl. verzenden

 

Tegen jeuk

Tegen jeuk op de hoofdhuid is er pepermuntolie. Dit is een heerlijk verkoelende olie die de jeuk tegengaat en de hoofdhuid tot rust brengt.  Met de vingertoppen een aantal druppels olie op de jeukende plekken verdelen en inmasseren.

De prijs van dit 10 ml flesje is €12,50  incl. verzenden

 

 

 

De metabolische blend Smart & Sassy is ontwikkeld en samengesteld om de eetlust tussen de maaltijden te helpen beheersen. De olie kalmeert tevens de maag en zorgt voor een gebalanceerd metabolisme.

Het bevordert de algemene gezondheid en welzijn door het bereiken en onderhouden van een gezond lichaamsgewicht. De metabolische blend is ontwikkeld en samengesteld om de eetlust tussen de maaltijden te helpen beheersen.

Smart & Sassy is een samenstelling van etherische oliën Grapefruit, Citroen, Pepermunt, Gember en Kaneel. Het kalmeert de maag, verhoogt de stemming en zorgt voor een gebalanceerd metabolisme. Smart & Sassy essentiële olie bevat geen diureticum, noch calorieën stimulerende middelen.

Deze bijzondere olie ondersteunt een gezonde levensstijl!

De essentiële oliën van doTERRA zijn zo geconcentreerd en puur dat 1 of 2 druppels voldoende is voor gebruik om de werkzaamheid te ervaren. Dat maakt het gebruik van deze oliën voordeliger dan je denkt!

Flesje van 15 ml (255 druppels) €36,35 incl. verzendkosten. Wil je vaker bestellen dan kan het voordeliger zijn om je in te schrijven, dan ontvang je 25% korting. (eenmalig inschrijfkosten) Wil je hier meer over weten stuur mij dan een mail.

 

Helichrysum olie kan een positief effect hebben op tinnitus. De olie zit in een 3 ml roller welke ervoor zorgt dat het gemakkelijk rondom het oor aangebracht kan worden. Gebruik deze olie 3 x daags op het harde bot rondom het oor. NIET IN DE GEHOORGANG! De olie kan ervoor zorgen dat de bloedtoevoer naar het oor positief wordt beïnvloed.

3 ml. olie incl. verzenden €14,50

 

De “insectwerende samenstelling” olie mix 
Dit is een natuurlijk, super geconcentreerd insect werend middel bestaande uit Citroen, Eucalyptus, Citronella, Citroengras en een melange van 12 andere therapeutische essentiële oliën van hoge kwaliteit, gemengd met gefractioneerde kokosolie.
Helpt om vrijwel alle stekende beestjes en andere insecten zoals mieren, muggen, vliegen, zilver visjes en kakkerlakken te weren.

Hoe gebruikt u de essentiële deze mix

  • Doe enkele druppels direct op de huid, op uw kleding of kussen
  • Zet een diffuser in uw (slaap)kamer en doe daar een paar druppeltjes in
  • Bent u toch gebeten of gestoken? Doe een druppeltje op de plek en herhaal zo nodig

Weetjes over de ‘Insectwerende samenstelling’

  • Geeft geen vlekken op uw kleding of beddengoed
  • Is veilig voor het hele gezin
  • Bevat geen kunstmatige ingrediënten, geurstoffen af agressieve chemicaliën (zoals DEET)
  • Is 100% natuurlijk
  • Is fris en heeft een lichte citrusgeur
  • Kan ook gebruikt worden op een beet of steek van een insect
  • Een must have tijdens uw vakantie!!

Let op! Niet aanbrengen in ogen, oren of mond en spaarzaam aanbrengen rond de ogen en oren. Niet aanbrengen op wonden.

Flesje van 15 ml (255 druppels) €19,50 incl. verzendkosten. Wil je vaker bestellen dan kan het voordeliger zijn om je in te schrijven, dan ontvang je 25% korting. (eenmalig inschrijfkosten) Wil je hier meer over weten stuur mij dan een mail.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.